Bekijk ons Assortiment

Verse Vis

De lekkerste verse vis bestel je bij ons!

Diepvries Vis

Wij hebben een uitgebreid assortiment vis uit de diepvries

Gerookte Vis

Heerlijk, vis gerookt op ambachtelijke wijze.

Haringproducten

Hét uithangbord van de nieuwlandse Visindustrie

Garnalen

Veelzijdig product uit binnen- en buitenland

Gamba's

Een grote garnaalvariant die op vele wijze te bereiden is

Gerookte Voorgerechten

Speciaal voor voorgerechten

Voorgebakken en gepaneerd

Snel iets lekkers op tafel

Gelijk bestellen? Ga naar onze webshop en meld je aan!

Schaal- en schelpdieren

Een ruim assortiment

Tapas

Kom in Spaanse sferen met onze heerlijke tapasgerechten

Vispakketje

Kunt u niet kiezen? Kies dan voor onze pakketjes

Conserven

Langer houdbaar en altijd even smakelijk

 

 

Vis-Wetenswaardigheden

Kweekvis wint marktaandeel

Kweekvis kan een goed alternatief zijn op “wilde vis”. Overbevissing is namelijk wereldwijd een groot probleem geworden de afgelopen jaren. Door het gebruik van kweekvis neemt de vraag naar de wilde vis af, waardoor deze meer tijd krijgt om tot een natuurlijke gezonde populatie te groeien. Het voordeel van kweekvis is dat men een constantere kwaliteit kan leveren en een goed toezicht heeft op het productieproces. Wij streven als leverancier vissoorten binnen ons assortiment te leveren die komen uit gezonde visbestanden, met zo min mogelijk schade voor de natuur tijdens het kweekproces.

Vis op de huid bakken

Indien een visfilets op de huid wordt gebakken, dan krijgt de vishuid een knapperig korstje dat heerlijk is om te eten. Voordeel van op de huid bakken is verder dat de vis minder snel uit elkaar valt. Voor het bakken kan men boter, olie of vloeibare margarine gebruiken. De filets kan met de huidkant in de pan en kan op redelijk hoog vuur 1-2 minuten gebakken worden. Daarna het vuur wat temperen om de filets te laten garen. De filets tijdens het bakken niet omkeren. De visfilets is gaar als de bovenkant niet meer doorschijnend is. bekijk ons assortiment om de perfecte vis hiervoor te selecteren.

Geschikte roerbak vissoorten

Veel stevige vissoorten uit ons assortiment zijn geschikt voor het roerbakken. Voorbeelden hiervan zijn: zalm, tonijn, marlijn, zwaardvis, botervis, tilapia, panga, gepelde gamba’s en zeeduivel. Minder stevige vis valt bij omscheppen tijdens het roerbakken te snel uit elkaar. Het visvlees is steviger te maken door voor het bakken het visvlees met zout te bestrooien. Zout ontrekt het vocht aan de vis, waardoor het steviger wordt. Ook kan voor bereiding citroensap gebruikt worden om de visfilets steviger te maken. Laat het citroensap circa 5 minuten intrekken voor bereiding. Hierdoor verandert de eiwitstructuur van de vis waardoor het visvlees steviger wordt.

 

Vis is gezond!

Dankzij de Omega-3 vetten die een vis van nature bevat, is vis naast ontzettend lekker ook heel gezond. 1 á 2 keer per week vis verkleint de kans op hart en vaatziekte en helpt daarnaast tegen ADHD, dementie, depressies en diabetes. Een gezonde keuze dus en ruim aanwezig in ons assortiment

Vis is gezond

Supergezond visje

Het wordt steeds duidelijker dat vis eten een gezonde gewoonte is. Wetenschappers trekken daarom de conclusies dat 1 à 2 keer per week vis eten heel goed voor je is. En dan hoef je echt niet alleen maar te denken aan vis bij de warme maaltijd. Ook een harinkje happen tussendoor, een sneetje brood met een vissalade of een toastje met gestoomde makreel telt mee. Als je op die manier twee keer per week vis eet, is dat niet alleen goed voor je hart en bloedvaten maar ook voor je hersenen.

Redenen