Kweekvis wint marktaandeel
Kweekvis kan een goed alternatief zijn op “wilde vis”. Overbevissing is namelijk wereldwijd een groot probleem geworden de afgelopen jaren. Door het gebruik van kweekvis neemt de vraag naar de wilde vis af, waardoor deze meer tijd krijgt om tot een natuurlijke gezonde populatie te groeien. Het voordeel van kweekvis is dat men een constantere kwaliteit kan leveren en een goed toezicht heeft op het productieproces. Wij streven als leverancier vissoorten te leveren die komen uit gezonde visbestanden, met zo min mogelijk schade voor de natuur tijdens het kweekproces.


Vis op de huid bakken
Indien een visfilets op de huid wordt gebakken, dan krijgt de vishuid een knapperig korstje dat heerlijk is om te eten. Voordeel van op de huid bakken is verder dat de vis minder snel uit elkaar valt. Voor het bakken kan men boter, olie of vloeibare margarine gebruiken. De filets kan met de huidkant in de pan en kan op redelijk hoog vuur 1-2 minuten gebakken worden. Daarna het vuur wat temperen om de filets te laten garen. De filets tijdens het bakken niet omkeren. De visfilets is gaar als de bovenkant niet meer doorschijnend is.


Geschikte roerbak vissoorten
Veel stevige vissoorten zijn geschikt voor het roerbakken. Voorbeelden hiervan zijn: zalm, tonijn, marlijn, zwaardvis, botervis, tilapia, panga, gepelde gamba’s en zeeduivel. Minder stevige vis valt bij omscheppen tijdens het roerbakken te snel uit elkaar. Het visvlees is steviger te maken door voor het bakken het visvlees met zout te bestrooien. Zout ontrekt het vocht aan de vis, waardoor het steviger wordt. Ook kan voor bereiding citroensap gebruikt worden om de visfilets steviger te maken. Laat het citroensap circa 5 minuten intrekken voor bereiding. Hierdoor verandert de eiwitstructuur van de vis waardoor het visvlees steviger wordt.